Anyang-City Playground, Sehwan Oh, Gyeonggi-do South Korea, 2005

Designer Sehwan Oh morphed the classic geodesic dome climber into this new construction for a playground in Korea.  Giving the triangular components a doubled, rather than a shared edge like in traditional geodesics allows for much more flexibility of form because the structure can bend in and out.  I also really like the way he made a second, smaller piece (visible in the last photo), which makes the installation into a composition.

One Response to “Anyang-City Playground, Sehwan Oh, Gyeonggi-do South Korea, 2005”

  1. Cheryl Corson said:

    I like how the building scaffolding in the first shot mirrors the geodesic play piece, and also how the zebra striping on the tilted disc pulls in the surfacing materials. Nice installation, and very age appropriate.

    August 22, 2012 at 12:05 pm

Leave a Reply