Sandpit Playscape, Anthony Chimbuyu, 2009

I really love hearing that I’ve encouraged/helped/inspired students.  Educating new designers about what a playground can be is one of the best means of effecting change.  So I was happy to hear from Anthony Chimbuyu, who designed this component-based sandpit as part of his final year at Carleton University in Ottawa, Canada.

His concept was to provide a facelift to existing urban sites, adding hexagonal elements fastened to a grid resting below the sand that allows for variability of layout and size as well as height customization for age-based play zones.

Interestingly, Anthony said that although he is most inspired by natural playgrounds elements, the project brief did not allow for them!  Perhaps some educating of the educators is in order.  Thanks and good luck Anthony!

One Response to “Sandpit Playscape, Anthony Chimbuyu, 2009”

  1. carly@LearningParade said:

    Looks like our natural Giant's Causeway, here in Northern Ireland 🙂

    April 25, 2010 at 8:13 am

Leave a Reply